Incassorecht Advocaat

Betaalt iemand uw rekening niet? Als uw incassorecht advocaat kunnen wij de nodige gerechtelijke stappen zetten! U kunt al gauw zelf in de problemen komen door de slechte betalingsmoraal van anderen. Als uw rekeningen niet worden betaald moet u immers kijken hoe u zelf rekeningen betaalt. Het is belangrijk om de juiste timing en de juiste toon te gebruiken bij uw schuldenaren. De schuldenaar die nu niet betaalt kan namelijk een van uw grootste klanten zijn waar u van afhankelijk bent en die voor een korte periode krap bij kas zit.

Aan de andere kant is het ook belangrijk dat wordt ingegrepen bij schuldenaren die wel kunnen, maar niet willen betalen.

Voor het incasseren van uw vorderingen kunnen, ook afhankelijk van de hoogte van uw vordering, diverse middelen worden ingezet om uw schuldenaar tot betaling te dwingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om beslag te leggen, wat betekent dat de schuldenaar niet meer bij zijn geld kan of zaken niet meer kan verkopen. Meestal spoort dit uw schuldenaar wel aan om alsnog uw vordering te betalen.

Als uw schuldenaar uw vordering niet betwist, gaat het snel om via een incasso kort geding een uitspraak van de rechter te krijgen, waarmee daarna zaken van uw schuldenaar kunnen worden uitgewonnen (bijvoorbeeld door een gedwongen verkoop). Aldus kunnen onze Incassorecht advocaat u bijstaan met de volgende onderwerpen:

  • innen geldvorderingen;
  • cessie ter incasso;
  • staffel buitengerechtelijke incassokosten (BIK);
  • ingebrekestelling / 14-dagenbrief;
  • debiteurenbewaking;
  • conservatoir beslag laten leggen op goederen van de schuldenaar (dergelijk beslagrekest kan alleen door een advocaat worden ingediend);
  • snel schakelen met de uitvoerend deurwaarder.

Neem zeker contact op met onze Incassorecht advocaat!

Mr. P.J.T. Austen