Mr. Lode Eymael

Mr. L.V.V. Eymael

Advocaat

Advocaat sinds 2019

Na een klein jaar werkzaam te zijn geweest in het veld van securitisaties en gedekte obligaties bij het advocatenkantoor NautaDutilh heeft mr. L.V.V. (Lode) Eymael de overstap gedaan naar Austen & Peters Advocaten. In 2019 is mr. Eymael beëdigd tot advocaat.

Mr. Eymael heeft een tweetal Engelstalige masteropleidingen aan de Universiteit van Maastricht afgerond, zijnde een LLM in ondernemingsrecht en een LLM in Europees Recht (Cum Laude). In toevoeging hierop heeft mr. Eymael succesvol het “Corporate Finance Law Excellence Course” ereprogramma beëindigd met een cum laude resultaat.

Tijdens zijn studies was mr. Eymael actief als vertegenwoordiger in de onderwijscommissie Europees recht te Maastricht en heeft hij stages gelopen in het Europees parlement, het Vlaams ministerie van buitenlandse zaken, de M&A praktijk van KBC Bank N.V. en de M&A praktijk bij NautaDutilh, allen te Brussel, Amsterdam of New York.

Mr. Eymael was bovendien drie jaar actief als de assistent-redacteur van de European Property Law Journal en heeft verschillende pleitwedstrijden gewonden, met name de beste spreker van de ELSA Moot Court Competition in WTO Law, te Brno, Tsjechië en de meest beloftevolle spreker van de RiMun wedstrijd te Reims, Frankrijk.

Gezien zijn internationale achtergrond en opleiding is mr. Eymael de advocaat aangewezen voor onze internationale cliënten en zaken. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht en grensoverschrijdende aangelegenheden.


Specialisaties


Publicaties

Enkele gepubliceerde en noemenswaardige rechtszaken van mr. Eymael:

  • Opheffing executoriaal (bank)beslag wegens correct ingeschreven huwelijkse voorwaarden in het huwelijksgoederenregister.
    Voorzieningenrechter Rechtbank Limburg, Locatie Maastricht, 1 oktober 2020, ECLI:NL:RBLIM:2020:7408.