Mr. Lode Eymael

Mr. L.V.V. Eymael

Advocaat
  • Door S. Frijns:

    Door mr. Lode Eymael bijgestaan gedurende een geschil (verbintenissenrecht) en dit traject heeft werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb nog nooit eerder een dergelijke mate van kwaliteit, snelheid, accuratesse en servicegerichtheid genoten. De service die A&P biedt is werkelijk een aanrader! Graag tot een volgende keer.
  • Door R. Vlak:
    Door mr. Lode Eymael bijgestaan bij een langslepende en taai geschil met een verhuurder inzake beëindiging van de huurovereenkomst, terugvordering van eigendommen en invordering van kosten. Mr. Eymael heeft onze verwachtingen op alle vlakken volledig overtroffen. Een perfecte balans tussen zakelijkheid en inlevend vermogen, ter zake zeer kundig, snel en accuraat. De diensten van mr. Lode Eymael en het kantoor Austen & Peters Advocaten raden wij zeker iedereen aan.

Mr. Lode Eymael | Advocaat sinds 2019

Na een jaar werkzaam te zijn geweest in het veld van securitisaties bij het advocatenkantoor NautaDutilh heeft mr. Lode Eymael de overstap gedaan naar Austen & Peters Advocaten. In 2019 is mr. Eymael beëdigd tot advocaat.

Mr. Eymael heeft twee Engelstalige masteropleidingen aan de Universiteit van Maastricht afgerond: een LLM in het ondernemingsrecht en in het Europees Recht (Cum Laude). Mr. Eymael heeft bovendien succesvol het Corporate Finance Law Excellence Course ereprogramma beëindigd met hoge onderscheiding.

Tijdens zijn studies was mr. Eymael actief als vertegenwoordiger in de onderwijscommissie Europees recht en heeft hij stages gelopen in het Europees parlement, het Vlaams ministerie van buitenlandse zaken, de M&A praktijk van KBC Bank en NautaDutilh. Deze te Brussel, Amsterdam en New York.

Mr. Eymael was bovendien drie jaar actief als de assistent-redacteur van de European Property Law Journal en heeft verschillende pleitwedstrijden gewonnen, waaronder als beste spreker van de John H. Jackson Moot Court Competition on WTO Law, te Tsjechië en de meest beloftevolle spreker van de Model United Nations te Reims, Frankrijk.

Mr. Eymael is momenteel bovendien actief als docent bij onderwijsinstituut KPE Vastgoed, waar hij zorg draagt voor de cursussen verbintenissenrecht, goederenrecht en huurrecht.

Gezien zijn internationale achtergrond en opleiding is mr. Lode Eymael de aangewezen advocaat voor onze internationale cliënten en zaken. Hij is binnen ons kantoor onder meer gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en grensoverschrijdende aangelegenheden.


Specialisaties


Publicaties

Enkele gepubliceerde en noemenswaardige rechtszaken van mr. Eymael:

  • Onbetaalde factuur, rekenfout. Rechtbank Limburg, Locatie Maastricht, kanton, 7 juli 2021, ECLI:NL:RBLIM:2021:5588;
  • Opheffing executoriaal (bank)beslag wegens correct ingeschreven huwelijkse voorwaarden in het huwelijksgoederenregister.
    Voorzieningenrechter Rechtbank Limburg, Locatie Maastricht, 1 oktober 2020, ECLI:NL:RBLIM:2020:7408.