“Overtuigingskracht”

Cliënten hadden een mooi vrijstaand huis met uitzicht op een natuurgebied. Op een gegeven moment bouwde de buurman zonder overleg een grote garage achter de woning van cliënten. Daardoor hadden zij geen enkel uitzicht meer en werd de lichtinval een stuk minder.

Alsof dat niet genoeg was, bevestigde de buurman na een tijdje ook nog schijnwerpers aan de garage. De schijnwerpers stonden op de woning van cliënten gericht en werden aangeschakeld zodra cliënten thuis kwamen van hun werk. Zij gingen weer uit zodra de buurman zag dat het licht bij cliënten uitging, omdat zij naar bed gingen. Op dat moment was voor cliënten de maat vol; hier moest op korte termijn iets aan worden gedaan.

Ik heb voor cliënten snel geschakeld met de rechtbank en deurwaarder ten behoeve van een kortgedingprocedure.

Tijdens de zitting heb ik de rechter een half uur lang aan de hand van beeldmateriaal duidelijk gemaakt dat niet alleen de schijnwerpers pure pesterij waren en dus weggehaald moesten worden, maar dat de hele garage moest verdwijnen. De rechter was dermate overtuigd dat de achterbuurman uiteindelijk de hele bovenste helft van de garage weer moest afbreken en als hij dat niet deed, dan zou hij een boete krijgen (een ‘dwangsom’). Onvermijdelijk volgde hoger beroep, maar ook daarin heb ik het standpunt van cliënten met succes verdedigd.

De garage is afgebroken en cliënten genieten nu weer van een vrij uitzicht.

Advocaat die deze zaak behandeld heeft:
Mr. T. Dohmen